Zelenina v sýrové omáčce

Napsal Táňa (») v úterý 10. 5. 2011 v kategorii Zelenina, přečteno: 1229×
p5101027_2.jpg

 ...aneb hubneme do plavek :-)

Jedna z mých oblíbených záležitostí, která v sobě kombinuje lahodnou šťavnatou zeleninu a pořádné kusy pikantního sýra. Vyzkoušejte třeba jako lehký oběd nebo zdravou večeři. Pochutnáte si, ale nebudete se cítit přecpaní.

Suroviny pro 2 osoby:

1 lilek

10 větších hnědých žampionů

150 nivy

100 g sýra ricotta

2 stroužky česneku

máslo, sůl, pepř

Žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Lilky nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme pár minut vypotit. V pánvi rozpustíme plátek másla, zeleninu osmahneme, přidáme trochou vody a pod pokličkou asi 5 minut dusíme. P5101018_2

Přidáme ricottu a nivu nakrájenou na kostičky a za stálého míchání necháme téměř rozpustit. Před koncem přidáme 2 stroužky česneku a případně ještě dochutíme solí a pepřem. Jíme ihned :)

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedna a osm