Rané zelí s vajíčkem

Napsal Táňa (») ve středu 11. 7. 2012 v kategorii Zelenina, přečteno: 1526×
p7080014.jpg

Něco na odlehčení..

Pokud zrovna nemusíte syrovou zeleninu, zkuste tento lehoučký, chuťově zajímavý salát. Jeho základem je křupavé mladé zelí, které právě dorazilo na pulty obchodů, chuť zjemňují uvařená vejce a velmi výživný lněný olej. Jídlo je ochucené lžící sójové omáčky – pozor ale! „Sójovku“, kterou u nás proslavila jistá televizní „kuchařská celebrita“ nemám rozhodně na mysli. Pravá sójová omáčka, např. Tamari, se skládá pouze z fermentovaných sójových bobů, trošky soli a popřípadě pšenice – porozhlédněte se proto v supermarketu pořádně a nebuďte líní číst složení. Skutečná sójová omáčka má rozhodně v kuchyni své místo, zatímco to, co se za ni často v obchodech vydává, je jenom směs cukru a nejrůznějších éček. Kvalitní omáčka se dá koupit např.v řetězcích Marks & Spencer:P2260728

A nyní k samotném receptu. Pro dvě osoby potřebujeme:


300 g hlávkového zelí

2 vejce natvrdo

1 lžíce kvalitní sojové omáčky (Tamari)

1 lžíce lněného oleje

sůl, pepř

Mladé zelí si nakrájíme na nudličky, nasypeme na rozpálenou pánev a zprudka orestujeme. Osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou a dusíme jen asi 3 minutky, než zelí lehce zavadne. Přendáme na talíř, ozdobíme osminkami vajíček,P7080012

lehce polijeme lněným olejem a necháme aspoň dvě hodiny vychladit. (Pozn. salát je ještě chutnější posypaný předem osmaženou cibulkou...)P7080016

Nechte si chutnat :)P7080019

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedenáct a dvanáct