Cuketky s avokádovou pastou

Napsal Táňa (») v pondělí 4. 4. 2011 v kategorii Zelenina, přečteno: 1258×
p4041039.jpg

Skvěle vypadají, skvěle chutnají..

Báječný zdravý recept, nenáročný na čas a množství surovin. Po prvním ochutnání si avokádo zamilujete :-)

Suroviny pro 2 osoby:

1 cuketa

1 zralé měkké avokádo

2 vejce uvařená natvrdo

1 stroužek česneku

½ lžičky bazalky, sůl, pepř

avokádový olej :)

Avokádový olej.. popravdě, ten asi jen tak neseženete. Náhodou jsem ho ale měla po ruce, takže proč nemít suroviny sladěné do posledního detailu. Konečně přišel někam, kam se opravdu hodí :-) Stejně dobře vám ale poslouží třeba olivový, nebo jiný, který máte rádi. Na oleji v tomhle receptu až tak nezáleží.

Na čem ale naopak záleží, je avokádo – musí být doopravdy měkké a zralé, tak aby se dalo snadno oloupat a aby jeho dužina nebyla tuhá. Pokud jste si koupili tvrdé avokádo, nechte jej pár dní dozrát mimo lednici.

Cuketu nakrájíme na tenké proužky, posypeme bazalkou a opečeme na oleji. Necháme vychladnout.P4041037

Avokádo rozkrojíme a oloupeme. Dužinu dáme do mixéru, přidáme dvě uvařená vejce, utřený česnek a trošku sušené bazalky. Pomalu mixujeme a podle potřeby přiléváme olej, dokud nezískáme kompaktní hmotu. Chuť můžeme doladit pepřem a solí, ale není to nutné.  P4041021

Pastu natřeme na vychladlou cuketu a zamotáme do efektní roládky. Necháme v lednici chvíli ztuhnout.P4041041

Jíme klidně samotné jen se zbylou avokádovou pastou - chutná skvěle a je ohromně žravá :o) Výborně se hodí i jako pomazánka na chlebíčky.  

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel nula a tři