Česká kuchyně v Alcronu

Napsal Táňa (») v pondělí 13. 2. 2012 v kategorii Zajímavosti, přečteno: 1996×
alcron-kurz0_2.jpg

19.ledna jsem si v hotelu Alcron užila báječný šestihodinový vařící maraton :-) Ze tří nabízených kurzů – Česká kuchyně, Pomalé pečení masa nebo Italská kuchyně jsem zvolila ten první jmenovaný a rozhodně nelituju – opomíjená česká kuchyně je totiž naprosto úžasná!

Pod vedením šéfkuchaře hotelu Romana Pauluse z nás brzo spadla veškerá nervozita a můžu s nejčistším svědomím říct, že jsme vytvořili opravdové delikatesy.

Tady je malá ochutnávka toho, co všechno jsme se za jediný večer stihli naučit (autorem fotek je Pepa Mikulík – ještě jednou děkuji!):Kaštanová polévka s nakládaným zázvorem

  

Do křupava pečený filet z candáta s kroupovým rizotem

 

 

Kanec v šípkové omáčce a domácí hrnečkový knedlík

 

A sladká tečka na konec:

 

Tvarohové noky se skořicí a malinovou omáčkou

 

Po vaření následovala prohlídka hotelové kuchyně, o jejíchž zásobách si většina z nás může nechat jen zdát: rudá rajčátka z Vesuvu, čerstvé ryby a mořské plody, vlastní cukrárna nebo dva dny pomalu vařený demi glace (tmavý vývar z pečených kostí – fotka vlevo dole :-) ).Alcron-kuchyne1234

Kolem deváté večer nám lehce vytrávilo :-), byl tedy nejvyšší čas přesunout se do restaurace La Rotonde, kde byla pro náš „tým“ připravena odměna ve formě tříchodové degustační večeře. La Rotonde právem získala ocenění jako 3.nejlepší restaurace v Česku za rok 2011 – z vlastní zkušenosti můžu teď potvrdit, že její prostředí je opravdu příjemné a obsluha naprosto špičková. A co jsme ochutnali tady?

Jako předkrm uzená kachní prsa se salátem ze zelené čočky...Alcron-kachna

 ...jako hlavní chod italské risotto s krevetami a rukolouAlcron-risotto

a jako dezert ananasový tarte tatin s bílou čokoládou a pěnou z čaje Roiboos.Alcron-dezert

Ke každému chodu jsme také dostali odlišný druh vína, aby chutě krásně ladily :)

Co k tomu dodat?

Snad jen, že je hrozná škoda, že člověk takhle nemůže jíst denně. To, co většina restauratérů a lidí doma předvádí, totiž vlastně vůbec žádné vaření není :o)

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel pět a jedna