Z nákupní tašky: Jak chutná Termix po dvaceti letech?

Napsal Táňa (») v sobotu 18. 2. 2023 v kategorii Suroviny, přečteno: 165×
img-20230110-102111.jpg

V téhle nákupní tašce se mi sešly samé zajímavé a nevídané věci! Nějak jsem se v obchodech vždycky rozjela a kupovala, co mi přišlo pod ruku - ať to byly sladkosti jako Termix, Lotus pomazánka nebo brusinková čokoláda, tak třeba i tuřín, chlebovník, pizza a dokonce chleba :D Ovšem to nejlepší přijde teprve nakonec. Pojďme se na to podívat podrobněji!

Termix – Lidl

Img-20230101-104136

Oblíbených sladkostí a dezertů v dětství jsem měla asi víc, Termix byl ale určitě jedním z nich. Takže když jsem ho uviděla v Lidlu v akci za 8 Kč, neodolala jsem a vzala hned dva – vanilkový a pistáciový! Měla jsem samozřejmě velké očekávání, protože sladkosti tohoto typu si nekupuju dobrých 20 let! Tak dost napínání - jaké jsou? Nejprve ta klasika, tedy vanilka. Přiznám se, že jsem se hodně těšila, nicméně nemůžu si pomoct, z produktu cítím rum :D Že by tam vedle vanilkového aromatu káplo i rumové? Každopádně snědla jsem ho a nevyhodila, ale musela jsem si to přimíchat do rýže, aby to nebylo tak silné :D Jako vanilková rýžová kaše nakonec docela fajn! A co ten druhý, tedy pistáciový? Pistáciovou příchuť si sice nepamatuji a myslím si, že tehdy určitě neexistovala, nicméně po ochutnání můžu prohlásit: Jo, takhle přesně chutná dětství!Img-20230121-113357_2 V pistáciovém minidezertu byste po pistáciích pátrali marně – neobsahují jich ani 0,1%, vše obstarávají aromata a barviva. Pokud tedy chcete něco opravdu pistáciového, sáhněte po 100% pistáciovém másle Nutspread – pravé pistácie totiž vypadají a chutnají fakt úplně jinak :D Pokud si ovšem chcete smlsnout na něčem nostalgickém, co není tak úplně přeslazené a má skvělou tvarohovou konzistenci, s tímto neuděláte chybu. A přiznám se – ano, ještě si ho koupím :D!Img-20230105-143731

Spekulatius pomazánka – Lidl

Img-20230110-102126

Že existuje na trhu vedle arašídového másla taky pomazánka ze sušenek Lotus, to vím už delší dobu – a delší dobu mi taky vrtalo hlavou, jak něco takového může proboha chutnat? Jako sušenky rozdrcené v tuku? Ta představa i cena produktu mě velmi dlouho odrazovala od ochutnávky, dokud jsem v Lidlu nenarazila na náhražku privátní značky za 39 korun :D Od složení nelze čekat zázraky: mouka, cukr a margaríny dominují, to mi bylo samozřejmě jasné. Img-20230111-150914

A co chuť? Upřímně – samostatně se to fakt nedá a namazané na něčem mi to taky nechutná. Lehce to připomíná nějakou karamelovou pastu a já moc na karamel nejsem, takže jediné využití, které jsem našla, bylo nakonec opět do rýže :D Tam to ale nebylo špatné – jedna lžička toho lepidla mi ochutila celou misku a byla jsem proslazená až až. V plánu mám ještě tuhle pomazánku zkusit do bílého jogurtu a možná i do nějakého pečení. A mezitím by mě zajímalo – jak něco takového používáte Vy?Img-20230111-150951-kopie

Čokoláda s brusinkami – Lidl

Img-20230111-144119

Čokoládu s brusinkami jsem v Lidlu ukořistila v americkém týdnu a musím říct, že mě příjemně překvapila! Ač mléčná nebo tedy přesněji smetanová, díky nakyslosti brusinek je její chuť tak příjemně vyvážená, že se opravdu dá sníst :D Neříkám, že bych potřebovala hned celou tabulku, ale není to prostě takový ten cukrkandl jako u některých levných mléčných čokolád. Takže jo, tahle kombinace je fajn!

Puding perníkový – AmylonImg-20230108-083701

Na pudink mě honila mlsná už delší dobu, zároveň jsem si pohrávala s myšlenkou upéct perník - takže když mi v obchodě padl do oka perníkový pudink, byla to jasná volba. Jako by ho snad někdo ten den vymyslel přímo pro mě :D! Nakonec jsem se dala místo pečení do vaření pudinku, ovšem na první ochutnání mě bohužel nezaujal :/ I když miluju perníkové věci a především perníčkové máslo od Nutspread.cz, tady toho koření je prostě na mě příliš, chuť je štiplavá a ne moc příjemná. Zkoušela jsem to zjemnit jogurtem, ale nebylo to ono. Příště asi tedy opravdu poputuje raději do pečení – věřím, že jako náhrada mouky bude skvěle fungovat!

Tuřín

Img-20230113-090445

Frázi „zdravý jako tuřín“ zná asi každý, ovšem kolik lidí opravdu ví, jak tuřín a chutná a vypadá? Vsadila bych se, že jenom hrstka – určitě je to i tím, že tahle zelenina není zas tak běžně k sehnání. Já jsem na něj narazila v jedné pražské tržnici a za super cenu jsem ho jedla snad týden :D Sám o sobě nemá moc výraznou chuť, takže je to vlastně velmi variabilní surovina. Zkusila jsem ho do polévky, v troubě místo hranolek i jen tak vařit a všechny úpravy byly fajn. Jen mi ke konci přišlo, že při delším skladování lehce hořkne a už to není ono, proto nakrojený doporučuji rychle spotřebovat.

Bezlepkový chléb – Lidl

Img-20230128-185430

Proč bezlepkový chleba, když pořád hlásám, jak se bez průmyslových náhražek obejdu? Protože bezlepkové týdny v Lidlu a zároveň super ceny, rozumíme si :) Nicméně jestli po tomto chlebu pokukujete, asi Vás odradím – fakt to není žádný zázrak :D Chuťově je něco mezi pilinami a vánočkou, a přestože jsem ho dala i rozpéct do topinkovače, žádané křupavosti jsem nedocílila. Možná pro někoho, kdo má fakt absťák po chlebu, bude spásou, za sebe ale říkám, že mi i víc chutná jako „chleba“ pečená zelenina :D

Mořské plody

Img-20230112-084030  

Zatímco mořské plody z moře vylovené, zdravé a plné proteinů jsem v dětství odmítala a bonboniéru mořské plody milovala, teď se zdá, že se role obrátily :D Mořské rybí plody mi opravdu chutnají a když mám – obvykle v zahraničí - možnost si je dát, většinou neváhám. Zato ta bonboniéra… Živě si vzpomínám na jedny dávné vánoční prázdniny, kdy jsem ji měla doma otevřenou a nemohla se od ní odtrhnout – zřejmě proto, že zakázané ovoce nejlíp chutná, tehdy to pro mě byla božská pochoutka. A dnes? Za dva měsíce jsem snědla asi dva bonbony a to ještě rozpuštěné na polevu :D Změnily se jen moje chutě nebo i ta receptura, že to chutná jako obarvený kakaový tuk? To už se asi nedozvím, každopádně tohleto ve svém životě už vážně nepotřebuju…Img-20230110-102111_2

Jackfruit

Img-20230126-090356

Jackfruit alias chlebovník jsem si koupila s velkým očekáváním v Lidlu – dle recenzí má totiž strukturou a chutí připomínat maso, ač jde botanicky o ovoce. No, zázrak se samozřejmě nekonal :D Konzistencí a barvou se to sice opravdu dost podobalo kuřecímu masu, nicméně v chuti jsem žádný náznak podobnosti nezaznamenala – vlastně i přes veškerý oplach a snahu jsem tam necítila nic víc, než pachuť slaného nálevu z konzervy. Sice jsem to snědla spolu s normálním masem a sýrovou omáčkou, ale že bych si na tom pochutnala, to se říct nedá. V čerstvém stavu by to bylo určitě lepší, ale tenhle nákup teda opakovat nebudu :)

Bezlepková pizza Margherita – Lidl

Img-20230212-090215

A když už jsem byla v bezlepkových nákupech, přihodila jsem taky bezlepkovou pizzu :D Než jsem se ovšem dostala k jejímu otestování, odletěla jsem na výlet do Benátek - a rázem jsem nabyla dojmu, že jsem se ocitla v bezlepkovém ráji :)! Bezlepkové pizzy, těstoviny a chleby na každém rohu a ač by mě to dříve nenapadlo, samozřejmě jsem neodolala. Po pravé italské bezlepkové pizze jsem se cítila lehká jako peříčku a po mnoha letech jsem se tetelila blahem, že jím skoro jako normální lidi :D Img-20230203-130956 Takže když jsem si po návratu udělala doma tento „rozmražený polotovar“, asi chápete, že mě prostě nemohl zaujmout :) Při důkladném pečení této pizzy člověk sice dosáhne křupavých okrajů, ovšem pokud ji ihned nesní, okamžitě zgumovatí, rajčata na jejím povrchu dělají víc škody než užitku a zbytek je prostě takový suchý – musela jsem si pizzu bohatě obložit vlastním sýrem a žampiony, abych se vůbec najedla :) Za mě celkem zbytečný a dost předražený produkt!

Cottage sýr Boni – Penny

Img-20230117-084643

Bez cottage nedám ani ránu už hezkých pár let – a pár let taky preferuji hlavně značku Pilos z Lidlu. Za stejnou cenu se ovšem prodává privátní značka Cottage Boni v Penny, takže proč jej nezkusit? Na první pohled by člověk řekl, že jsou oba sýry stejné, ovšem… nejsou. Liší se v chuti i konzistenci – zatímco Pilos je krásně nasládlý, hutný, smetanový a krémový, Boni je řídký, vodový a v podstatě bez chuti. Dá se samozřejmě použít do pomazánky, do omáčky, do rizota,… ale není to ono a není to takové to mlsání na lžičku. Když budu v Penny, tak ho asi vezmu, ale volba číslo jedna to určitě nebude :)

LIMITOVANÁ EDICE: Lískooříškový krém s kešu a Čokoláda - Nutspread.czDsc-0210

Co ovšem rozhodně JE dokonalé mlsání na lžičku? Tahle neuvěřitelně vyladěná limitovaná edice od Nutspread, která kombinuje křupavý krém Oříšková čokoláda spolu s tím nejjemnějším máslem Milky Way Lískový oříšek + kešu. Obě tato už tak neskutečně dobrá másla jsou stálicemi sortimentu, ovšem když se spojí dohromady... ferero rocher a bueno se mohou jít zahrabat! Pro mě neskutečný gurmánský zážitek, u kterého člověk sotva uvěří, že je to opravdu bez cukru, jenom z oříšků a kakaa a vhodné tedy i pro diabetiky, vegany nebo maminky s těhotenskou cukrovkou. Doporučuji nakoupit do zásoby, protože jde jenom o limitku!Dsc-0216

Lískooříšková čokoláda Nutspread

A to je dnes vše? Ano! Sépiové černidlo jsem bohužel ještě nevyzkoušela, ale určitě na něj brzy dojde :)Img-20230212-090330

PS: Hledáte návod, jak trvale zhubnout díky konzumaci čokolády? Návod zde:Img-20180205-144747_3

Jediná kniha o hubnutí, kterou potřebujete (nutspread.cz)

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedenáct a třináct