Z nákupní tašky: Chocolate Hill, Nutspread i Rohlík.cz

Napsal Táňa (») ve čtvrtek 7. 11. 2019 v kategorii Suroviny, přečteno: 1585×
100-kokosovy-olej.jpg

Z nákupní tašky: Chocolate Hill, Nutspread i Rohlík.cz

První nákup na Rohlíku, ochutnávka čokolády s levandulí a zelenina, co chutná jako hruška - evidentně mám i v oblasti potravin stále hodně co poznávat :) Čtěte moji další nákupní recenzi, třeba Vás v něčem inspiruje!

Apetito Smetanové

Dsc0001-2_3

Taky jste vyrostli na čerstvém chlebíčku s apetitem :)? Já tomu popravdě tehdy ani neříkala taveňák jako většina lidí, ale jednoduše apetito – jiný sýr totiž v dobách mého dětství snad ani neexistoval :D Jistý druh „lásky“ k taveňáku mi vydržel dodnes – i když už nejím pečivo, ráda si s ním občas udělám sýrovou/šunkovou roládu nebo jej přidám do nějaké krémové omáčky. Momentálně mi sice už nechutná tolik jako dříve (zda prošel změnou receptury nebo ne, to netuším), ale stále nemůžu říct, že by byl vysloveně špatný. Vyzkoušejte a rozhodněte se sami! A že to není sýr jako takový a má spoustu soli a éček? Za mě je tohle vzhledem k nejezení pečiva, lepku, sladkostí, alkoholu a dalších věcí asi největší „prohřešek“ mého jídelníčku, takže si ho dám opravdu s největším klidem :)

 

Gorgonzola Dolce Lovilio – Lidl

Dsc0003_11

Velkým protipólem taveného sýru je gorgonzola – pěkně tučná, aromatická, pikantní a vyzrálá :-) Sýry s modrou plísní mám ráda všechny, proto jsem v Lidlu nemohla nechat bez povšimnutí ani dva typy této gorgonzoly, vzhledem k tomu, za jak skvělou cenu byly. Jako první jsem vyzkoušela dolce – tedy „sladkou“. Bohužel mě ale zklamala - její chuť je nevýrazná a navíc opravdu hořká v koncovce.Dsc0005_11

Ne že by mi chutnaly sýry, které jsou opravdu moc sladké (což jsou třeba některé typy ementálů), ale že budu mít místo sladkého sýru hořký, to jsem opravdu nečekala. Byť jsem si od něj slibovala hodně, nenadchnul mě ani samostatně, ani v omáčce, za tepla ani za studena. Varianta picante zatím odpočívá v lednici, takže pevně věřím, že bude o moc lepší :) Dsc0004_12

Kukuřičné chlebíčky s pohankou – Druid

Img-20191008-224853

Není asi mnoho lidí, kteří by pohanku vyloženě zbožňovali – její aroma je opravdu nezaměnitelné a dost výrazné. Já si ji dám ráda a celkem často, je výborná třeba v kombinaci se sýrem, vajíčkem nebo ořechovým máslem. A pokud nemáte čas vařit? Pak Vám třeba přijdou vhod právě tyto pohankové chlebíčky :) Chutnají až nečekaně skvěle! I když je v nich pohanka opravdu hodně cítit, dodává jim výborné „oříškové“ aroma a navíc jsou úžasně křupavé. Vyzkoušela jsem je se sýrem Cottage i máslem s kešu ořechů a obojí bylo senzační. No vážně jsem si je až nečekaně oblíbila :D už mám koupené druhé balení do zásoby, takže Vám určitě doporučuji je vyzkoušet!

 Fazole Navy

Img-20191008-091816

Pokud jde o fazole, úplně nejvíc mi chutnají bílé velké, tzv. máslové. Když je ale zrovna v obchodě neměli, sáhla jsem po bílých malých, resp. dle obalu fazolích Navy. Žádnou chuť mezi těmito a běžnými malými bílými jsem ovšem nezaznamenala – pouze mě překvapilo, jak se neskutečně dlouho vaří :) Jsem zvyklá vypínat hrnec třeba s cizrnou nebo jinými fazolemi po 15 minutách a nechat jenom dojít, navy fazole byly tvrdé i po půl hodině, takže celková doba vaření byla nakonec poctivá hodinka. I tak byly docela al dente a nijak chuťově výrazné, takže velké výhody v nich žádné nevidím, příště opět „máslová“ klasika :)Dsc0199_3

Čajot

Img-20191013-103859

Že čajot neznáte? Není divu – v běžných obchodech se moc nevyskytuje, premiérově jsem ho zakoupila na online obchodě Rohlik.cz. A získal si mě okamžitě - do té doby by mě nenapadlo, že existuje zelenina, která vypadá a chutná přesně jako hruška :D Čajot je křupavý a nasládlý, proto si ho nejlépe vychutnáte v syrovém stavu. Uvařit jsem ho zkusila také, ale nebylo to ono. Co je ovšem zajímavé – jeho nutriční hodnoty jsou na rozdíl od ovoce příznivé: má málo sacharidů a nízký glykemický index. No neberte to :)!

 

Čerstvý sýr – Mlékárna Klíč

Img-20191008-112708_2

Dobrým sýrem nepohrdnu nikdy – a natož farmářským? Kolečko tohoto sýra jsem snědla samotné na posezení, což o něčem vypovídá :) Není výrazně aromatický a má jemnou chuť, asi něco mezi mozzarrelou a eidamem. Nejdříve jsem si ho chtěla zapéct na zeleninu, ale pak jsem zjistila, že za studena chutná skvěle a najednou bylo po něm. Opravdu doporučuji – navíc oceňuji, že se nedrolí, takže je praktický jako jednoduché občerstvení na cesty.

 

Chocolate Hill – čokoláda s levandulí

Img-20191025-095236

Levandulové věci nemám ráda – to je fakt, s kterým asi už nic nenadělám. I když to zkouším opakově a vytrvale, levandule mi nevoní ani v kosmetice, ani v parfémech – a ani v jídle. Jednou jsem nesměle ochutnala trošku levandulové zmrzliny: zajímavá chuť, kdy se vám příjemná studená sladkost změní v puse v kostku levandulového mýdla :D Přesto mě levandulová čokoláda nalákala – říkala jsem si, že čokoládu miluju a že tohle třeba bude jiné.. No, nebylo :) Čokoláda mi opravdu nechutnala, ovšem to jí na kvalitě nic neubírá, ostatní členy rodiny uchvátila. Já jsem ráda, že nepřišla vniveč a mám pro sebe ponaučení, že věcem s touto bylinkou se opravdu, ale opravdu budu už jen vyhýbat :) 

Chocolate Hill – raw bio čokoláda 60%

Img-20191025-095245

Jako další od téhle značky přišla na zkoušku čokoláda raw bio. To už bylo podstatně lepší :) Přiměřeně sladká čokoláda s příjemnou, jakoby „medovou“ chutí. Asi bych ani nepoznala, že je coby raw v něčem speciální, ale jí se dobře :) Na druhou stranu mám přece jenom raději trošku více hořké čokolády - jejich chuť je taková zemitější a pro mě tak nějak plnější a sytější. Každopádně mám doma ještě dvě další čokolády této pro mě nové značky, takže jsem na ně opravdu zvědavá :)Img-20191025-095221

Kokosové máslo Nutspread – Nutspread.cz

100-kokosovy-olej_2

Je jen málo věcí, které mi chutnají ještě více než čokoláda – ovšem ořechová másla k nim bezesporu patří :D V poslední době se ráda vracím k té nejjednodušší klasice v podobě másla Nutspread z čistého kokosu. Zdá se Vám to moc obyčejné? Tak to pozor – nechte si jej 30 vteřin zahřát v mikrovlce, aby lehce povolilo a bylo teplé – to je neskutečný chuťový zážitek :)

Kokos-konzistence

A přestože si máslo vždy způsobně namažu na rýžový chlebík nebo si s ním poleju rýži nebo zeleninu, pokaždé ještě skončí několik lžic ve mně jen tak na chuť. Něčemu takovém se prostě nedá odolat!

Dsc0062_2

A to je dnes opravdu všechno, ale nebojte se, recenze dalších čokolád, chlebíčků, sýrů, ořechových másel a jiných dobrot na sebe určitě nenechá dlouho čekat :)

 Líbil se vám článek? Ještě více tipů, receptů a rad najdete v mé knize Závislá na čokoládě!

https://www.nutspread.cz/oriskove-kremy/tana-liskova-zavisla-na-sladkostech.html

Zavisla-na-sladkostech_22

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel čtyři a jedna