Jak použít v kuchyni ořechové máslo?

Napsal Táňa (») v pátek 15. 11. 2019 v kategorii Suroviny, přečteno: 1924×
dsc0149_2.jpg

Chcete pomaličku a polehoučku začít jíst zdravěji? Zařaďte 100% oříškové krémy Nutspread do každého jídla svého dne! Nebojte se i zdánlivě neobvyklých kombinací a chutí - budete příjemně překvapeni! Zde máte spoustu jednoduchých tipů, jak na to :)

RÁNO:

Ideální je zařadit rozumnou dávku zdravých tuků již do své snídaně - díky tomu se budete od rána cítit příjemně sytí a nebude Vás pronásledovat vlčí hlad a chuť na sladkosti. Pokud preferujete sladké snídaně, vyzkoušejte například:

- ovesnou kaši se 2 lžícemi ořechového másla (můžete zvolit například Nutspread Trio, které má přirozeně sladkou chuť a kaši zároveň i osladí)

- jogurt nebo tvaroh s ovocem a perníkovým ořechovým máslem

- smoothie z banánu a mandlového másla

- domácí vanilkové mléko z másla Nutspread Vanilkový rohlíček

Dsc0272_2

- lívanečky, palačinky nebo celozrnné pečivo s ořechovým máslem a sýrem cottage

Pro milovníky slaných snídaní můžu doporučit:

- bezlepkový závin s máslem Nutspread Kešu a pistácie

- míchaná vajíčka s kokosovým olejem a kokosovým, arašídovým nebo kešu máslem

- celozrnné pečivo s máslem Nutspread Někdo to rád slané

Dsc0321

V POLEDNE:

Milujete krémové polévky? Obohaťte si je ořechovým máslem a získáte zase jinou chuť! Zkuste třeba:

- dýňovou polévku s kešu nebo arašídovým máslem

- celerovou polévku s máslem z para ořechů

Pa180842

- chřestovou polévku s máslem z vlašských ořechů

- jemnou cuketovou polévku s přídavkem Nutspread kokosového másla

Dále si přidejte ořechové máslo do jakékoli směsi na těstoviny, vyzkoušejte pistáciové jako pesto namísto rajčatové omáčky, zkuste z kešu másla vykouzlit krémovou omáčku - budete příjemně překvapeni! A pokud Vás i po vydatném obědě honí mlsná, zapomeňte na dorty! Ty by Vás v tuto chvíli jenom nesmyslně zaplácly a uspaly :) Namísto toho sáhnětě po oblíbeném ořechovém másle - třeba po tom z lískových oříšků :)

NA SVAČINKU:

Máte často odpoledne chuť na něco sladkého nebo křupavého? Nemusíte se jí bránit, ale jděte na to chytře! Namísto celého balíčku sušenek si dejte tři a doplňte je křupavým oříškovým máslem, namísto suchých rýžových chlebíčků nebo krekrů si je namažte třeba máslem z máku a kokosu. Zasytíte se a přitom nezvýšíte hladinu svého krevního cukru nijak dramaticky :) Navíc mák má nejvíce vápníku ze všech potravin!Dsc0128_2

VEČER:

Ani na večeři se nemusíte svých oblíbených másel vzdávat! Zkoušet můžete stejné kombinace jako na oběd, doporučujeme třeba:

- červenou rýži s kuřecím masem a kešu máslem

- rýžové nudle s tofu a omáčkou z arašídového másla

- zeleninový salát s máslem z para ořechů

- nudle s makovým máslem

- cizrnu s troškou soli a pistáciovým máslem

- ovocný salát s mandlovým máslem Dsc0339Líbil se Vám článek? Ještě více tipů, receptů a rad najdete v knize Táňa Lišková: Závislá na čokoládě:

https://www.nutspread.cz/oriskove-kremy/tana-liskova-zavisla-na-sladkostech.html

Zavisla-na-sladkostech_23

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel osm a dvě