Chcete pomaličku a polehoučku začít jíst zdravěji? Zařaďte 100% oříškové krémy Nutspread do každého jídla svého dne! Nebojte se i zdánlivě neobvyklých kombinací a chutí - budete příjemně překvapeni! Zde máte spoustu jednoduchých tipů, jak na to :)
RÁNO:
Ideální je zařadit rozumnou dávku zdravých tuků již do své snídaně - díky tomu se budete od rána cítit příjemně sytí a nebude Vás pronásledovat vlčí hlad a chuť na sladkosti. Pokud preferujete sladké snídaně, vyzkoušejte například:
- ovesnou kaši se 2 lžícemi ořechového másla (můžete zvolit například Nutspread Trio, které má přirozeně sladkou chuť a kaši zároveň i osladí)
- jogurt nebo tvaroh s ovocem a perníkovým ořechovým máslem
- smoothie z banánu a mandlového másla
- domácí vanilkové mléko z másla Nutspread Vanilkový rohlíček
- lívanečky, palačinky nebo celozrnné pečivo s ořechovým máslem a sýrem cottage
Pro milovníky slaných snídaní můžu doporučit:
- bezlepkový závin s máslem Nutspread Kešu a pistácie
- míchaná vajíčka s kokosovým olejem a kokosovým, arašídovým nebo kešu máslem
- celozrnné pečivo s máslem Nutspread Někdo to rád slané
V POLEDNE:
Milujete krémové polévky? Obohaťte si je ořechovým máslem a získáte zase jinou chuť! Zkuste třeba:
- dýňovou polévku s kešu nebo arašídovým máslem
- celerovou polévku s máslem z para ořechů
- chřestovou polévku s máslem z vlašských ořechů
- jemnou cuketovou polévku s přídavkem Nutspread kokosového másla
Dále si přidejte ořechové máslo do jakékoli směsi na těstoviny, vyzkoušejte pistáciové jako pesto namísto rajčatové omáčky, zkuste z kešu másla vykouzlit krémovou omáčku - budete příjemně překvapeni! A pokud Vás i po vydatném obědě honí mlsná, zapomeňte na dorty! Ty by Vás v tuto chvíli jenom nesmyslně zaplácly a uspaly :) Namísto toho sáhnětě po oblíbeném ořechovém másle - třeba po tom z lískových oříšků :)
NA SVAČINKU:
Máte často odpoledne chuť na něco sladkého nebo křupavého? Nemusíte se jí bránit, ale jděte na to chytře! Namísto celého balíčku sušenek si dejte tři a doplňte je křupavým oříškovým máslem, namísto suchých rýžových chlebíčků nebo krekrů si je namažte třeba máslem z máku a kokosu. Zasytíte se a přitom nezvýšíte hladinu svého krevního cukru nijak dramaticky :) Navíc mák má nejvíce vápníku ze všech potravin!
VEČER:
Ani na večeři se nemusíte svých oblíbených másel vzdávat! Zkoušet můžete stejné kombinace jako na oběd, doporučujeme třeba:
- červenou rýži s kuřecím masem a kešu máslem
- rýžové nudle s tofu a omáčkou z arašídového másla
- zeleninový salát s máslem z para ořechů
- nudle s makovým máslem
- cizrnu s troškou soli a pistáciovým máslem
- ovocný salát s mandlovým máslem Líbil se Vám článek? Ještě více tipů, receptů a rad najdete v knize Táňa Lišková: Závislá na čokoládě:
https://www.nutspread.cz/oriskove-kremy/tana-liskova-zavisla-na-sladkostech.html