Špenátový krém se sýrem cottage

Napsal Táňa (») v neděli 29. 3. 2020 v kategorii Polévky, přečteno: 1497×
dsc0027_5.jpg

Také nemůžete zapomenout na některá jídla ze školní jídelny? Brčálově zelený špenát je pro mnohé dodnes noční můrou – já ale opravdu nechápu, proč :-) I když jídelna dovedla v dobách mého dětství uvařit skutečné hrůzy, zrovna špenát mi tam chutnal opravdu vždy, ať již jako polévka nebo jako „omáčka“ k bramborám. Špenátový protlak s vajíčkem byl také jedním z mých z oblíbených levných „lowcarb“ jídel na kolejích a špenátovou polévku si ráda uvařím, kdykoliv je možnost. Místo špenátového protlaku ovšem dnes již volím listový špenát sekaný a místo jíšky ji zahušťuji sýrem Cottage a špenátem samotným :) A chutná to opravdu božsky! Vyzkoušíte? Je těžce návyková :-)

 

Suroviny:

400 g listového sekaného špenátu

200 g sýra Cottage ve smetaně (doporučuji Pilos z Lidlu)

kuřecí kosti na vývar

sůl, pepř, bobkový list

 

Do hrnce dáme 1 litr vody, kuřecí kosti, sůl, pepř a bobkový list, případně také kořenovou zeleninu – zkrátka vývar, jak jsme zvyklí :) Dále přidáme také polovinu špenátu. Vše vaříme na mírném plameni cca 3 hodiny.

Vývar necháme vychladnout, kosti vybereme. Vše přemístíme do mixéru, přidáme zbytek čerstvého špenátu, kelímek sýra Cottage a rozmixujeme do hladkého krému. Na talíři můžeme podle chuti přisolit, přidat česnek a ozdobit smetanou.Dsc0027_6

Jednou vyzkoušíte – a dáte mi za pravdu, že na tom špenátu něco je :-)

Dsc0025_9Líbil se Vám článek? Ještě více tipů, receptů a rad najdete v mé knize Závislá na čokoládě :)

Zavisla-na-sladkostech_28

https://nutspread.cz/oriskove-kremy/tana-liskova-zavisla-na-sladkostech.html

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel nula a třináct