Brambůrky s mrkví a cuketou

Napsal Táňa (») v úterý 12. 7. 2011 v kategorii Obiloviny a přílohy, přečteno: 1519×
p7121052.jpg

Odlehčená klasika..

Asi se mnou budete souhlasit, že šťouchané brambory u nás patří k nejběžnějším a nejoblíbenějším jídlům. A co teprve s uzeným..

Teď v létě ale není na škodu takové jídlo trošku odlehčit a místo masa do něj zamíchat pořádnou dávku zeleniny. Cuketa a mrkev patří k nejlevnějším druhům a jídlo nejen skvěle ochutí, ale dodají mu i krásnou barvu...

Suroviny pro 2 osoby:                                                        

300 g brambor                                                        

300 g cukety                                                   

200 g mrkve

1 cibule

stroužek česneku                                                            

máslo

sůl

hrst čerstvé pažitky

Zeleninu a brambory omyjeme a pokrájíme na kousky. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a jakmile začne voda vřít, vhodíme do ní nakrájenou mrkev. Po 5 minutách vaření přidáme brambory a po dalších 10 cuketu a vše vaříme ještě 10 minut – tak aby všechna zelenina byla přesně akorát. P7121029

Cibuli nakrájíme, orestujeme na másle a po chvíli přidáme 1 utřený česnek. Jakmile je cibulka opečená, přidáme do pánve brambory, zeleninu a čerstvou pažitku a všechno šťouchadlem rozmačkáme. P7121044

Podáváme ozdobené pažitkou. Dobrota už od pohledu :)P7121047

P7121054


 

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel osm a šest