Bezlepkový slaný závin se šunkou a oříšky

Napsal Táňa (») v pátek 7. 6. v kategorii Obiloviny a přílohy, přečteno: 510×
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a onlinedsc0056_4.jpg

Slaný štrůdl bez lepku a mléka? Plný chuti neodolatelných krémových kešu, pikantních pistácií, křupavých mandlí a šťavnaté cukety? To není sen – je to naprosto jednoduché, chutné a zdravé jídlo, které máte připravené raz dva. Pusťte se do toho!

Suroviny:

12 plátků rýžového papíru

100 g másla Nutspread Kešu a pistácie

100 g cukety

100 g šunky

2 vejce uvařená natvrdo

2 syrová vejce

Na dokončení: Oříšky, krystalová sůl, bazalka, rajčatová omáčka

Dsc0035_4

Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Zapékací misku vyložíme papírem na pečení, šest plátků rýžového papíru namočíme a vyložíme s ním dno a boky misky.

Cuketu, šunku a vajíčka natvrdo si nastrouháme najemno, smícháme s pistáciovým křupavým máslem a dvěma syrovými vejci. Směs naneseme na rýžové papíry, zbylých šest plátků rýžového papíru rovněž namočíme a použijeme na vrchní vrstvu. Vše potřeme rajčatovou omáčkou, poprášíme krystalovou solí, hrstí oříšků a sušené bazalky. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut do zlatova.

Dsc0038_4

Můžeme jíst teplé i studené!

Dsc0056_3

Nutriční informace:

Bez lepku: ANO

Bez cukru: ANO

Bez mléka: ANO

Glykemický index:

GI tohoto jídla závisí na množství použitých surovin – čím více použijeme bílkovinné složky (vajíček, šunky, ořechového másla) a méně sacharidů (tj. rýžového papíru), tím nižší bude výsledné GI. Průměrný plátek rýžového papíru obsahuje cca 5 g sacharidů, jejich množství v jídle si tak můžeme velmi snadno regulovat. Přesto Vám nedoporučuji jej úplně vynechávat – jen tak zapečená zelenina s vajíčkem a ořechy je sice také dobrá, ale není to ono :) Teprve křehké a voňavé rýžové těsto dodá pokrmu ty správné grády a přitom vaši postavu ani glykemii rozhodně neohrozí :-)

Dsc0057_8

Líbil se Vám recept? Ještě více tipů, receptů a rad najdete v mé knize Závislá na čokoládě:

https://www.nutspread.cz/oriskove-kremy/tana-liskova-zavisla-na-sladkostech.html

Zavisla-na-sladkostech_11

 

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
[*1*] [*2*] [*3*] [*4*] [*5*] [*6*] [*7*] [*8*] [*9*] [*10*] [*11*] [*12*] [*13*] [*14*] [*15*] [*16*] [*17*] [*18*] [*19*] [*20*] [*21*] [*22*] [*23*] [*24*] [*25*] [*26*] [*27*] [*28*] [*29*] [*30*] [*31*] [*32*] [*33*] [*34*] [*35*] [*36*] [*37*] [*38*] [*39*] [*40*] [*41*] [*42*] [*43*] [*44*] [*45*] [*46*] [*47*] [*48*] [*49*] [*50*]   [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedenáct a třináct