Tuto mrazivou „jarní“ neděli jsem si připomněla malé jubileum - uplynuly totiž přesně dva roky od chvíle, kdy se oficiálně narodil můj blog :-) Co se za tu dobu událo?
Stále vařím a velmi si to užívám, i když recepty nepřibývají takovým tempem, jak bych si přála. Můj vlastní „to-cook list“ plný nápadů se tak neustále rozšiřuje – tak ráda bych vařila a fotila celé dny, ale kvůli práci to bohužel to není možné :o)
Co se týká stravování, ideální cestu stále hledám. Několik měsíců jsem inklinovala pouze k paleo stylu, který mi ovšem nevyhovoval stoprocentně a očekávané výsledky nepřinesl. Byla mi zjištěna porucha glukózové tolerance – navzdory všem mým opatřením a dietě, můj organismus prostě cukry neumí správně zpracovávat.
Tato nepříjemná zpráva mě však přinutila zajímat se o výživu ještě hlouběji - po přečtení spousty knih a studií mám pocit, že bych klidně mohla jít na zkoušku z medicíny :o) Velmi přísně si teď hlídám glykemický index a příjem sacharidů a troufám si říct, že mě v téhle oblasti už nemůže nic překvapit. Proto jsem se rozhodla udělat malou změnu i na svém blogu, aby byly recepty přehlednější a užitečnější. Nově u každého jídla najdete informace o obsahu sacharidů, glykemickém indexu a případně další výživová doporučení. Věřím, že minimálně diabetici tyto údaje ocení – proč si počítat něco, co už někdo spočítal za vás :) Přeji příjemné čtení a dobrou chuť!!!
PS: Po spoustě let jsem také do svého jídelníčku milosrdně vrátila hořkou čokoládu. Nenechte se zmýlit – její glykemický index je někde mezi brokolicí a fazolemi :-)