Vepřová plec s tymiánem a fazolemi

Napsal Táňa (») v neděli 21. 12. 2014 v kategorii Maso, přečteno: 1616×
pc181012_2.jpg

Jste v těchto dnech přeslazení až za ušima? Tak si dáme zase nějaké maso, co říkáte? Pravda, recept je předešlému masovému receptu ve spoustě věcí podobný, díky jinému koření a fazolím ovšem chutná zase úplně jinak. Tymián si s luštěninami výborně rozumí, navíc má silné dezinfekční účinky, výrazně pomáhá při dýchacích potížích i trávení těžších jídel. A nevím, jak vám, ale mně roste vytrvale za okny dokonce i v tomto nevlídném počasí. To si o nějaký pěkný bylinkový recept přímo říká..

 

Suroviny pro 4 osoby:

600 g vepřové plece

200 g červených fazolí (nebo 1 plechovka sterilovaných)

4 velká rajčata

1 lilek, 1 cuketa

2 cibule

tymián čerstvý i sušený

kmín, muškátový ořech, sůl, pepř, máslo

 

Maso si pomeleme v mlýnku nebo mixéru. Na másle opečeme cibuli a kmín..

Wp-20141217-048_2

přidáme pomleté maso, tymián a na špičku nože muškátového oříšku.

Wp-20141217-049_2

V mixéru si rozdrtíme rajčata a jakmile se maso opeče, můžeme osolit, opepřit a přidat je ke směsi. Zmírníme plamen, přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme asi hodinu, aby se chutě masa a rajčat krásně propojily.

Wp-20141217-051_2

Na posledních 10 minut přidáme pokrájený lilek s cuketou a úplně v závěru ještě uvařené fazole.

Wp-20141217-055_2

Nyní už jen promícháme, prohřejeme a máme hotovo. Servírujeme v mističkách, aby jídlo vydrželo co nejdéle pěkně horké :)Pc181012_3

Jak jednoduché, levné a přitom chuťově úžasné a zdravé... jediné, co tohle jídlo vyžaduje, je váš čas..

Pc181002_2

 

Nutriční informace:

Bez lepku: ANO

Bez cukru: ANO

Bez mléka: ANO

Glykemický index:

Tady je to v podstatě stejné, jako u všech ostatních masovo-zeleninových směsí, s tím, že obsah sacharidů se zde mírně zvýšil přidáním červených fazolí. Jídlo je tak o něco vydatnější, sytější, ovšem GI zůstává nízký díky pomalu stravitelným škrobům v luštěninách.

 

 

 

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel šest a devět