Když vám chybí sporák...
.. ale nejenom tehdy :-) Také když vám chybí čas, nemáte chuť tahat hrnce a pánve a přesto byste si dali šťavnaté opečené masíčko – při všech takových příležitostech určitě oceníte tento jednoduchý, ale bezvadný nápad :) Toustovač se dnes najde téměř v každé domácnosti i studentské koleji a jak sami uvidíte, připravovat se v něm dá kde co. Vyzkoušejte třeba vepřovou panenku s opečenou paprikou. Kouřové aroma jako z grilu jídlo sice nemá, ale chuťově je tomu velmi, velmi blízko.. :o)
Suroviny pro 1 osobu (1 toustovač :-) ):
1 žlutá paprika
½ vepřové panenky
Vepřovou panenku asi známe všichni, přesto je dobré připomenout, že jde o maso křehké a šťavnaté, kterému svědčí krátká a jednoduchá úprava. Do toustovače je tedy jako dělaná :) Aby nám však nechladla zbytečně na talíři, připravíme si nejprve zeleninu. Papriku (jakýkoliv druh) omyjeme a vydlabeme zrníčka.
Toustovač rozpálíme a „grilujeme“ asi tři minuty z, dokud paprika nezměkne a nezíská drobné puchýřky.
Hotovou papriku odložíme na talíř.
Panenku nebo její část si rozkrojíme na dva díly, vložíme do toustovače a lehce pokapeme olejem, tentokrát jsem použila olivový.
Zavřeme toustovač a pečeme opět do krásné zlatavé barvy :-)
Věřte nevěřte - stačí opravdu dvě tři minutky a máme hotovo..
Na můj vkus byla panenka dokonce uvařená až příliš – maso má být na řezu lehce růžové, což se v tomto případě nevyvedlo.
A úklid? Toustovač vytřeme dosucha kuchyňskou utěrkou a máme vystaráno :-)
Tak co, opravdu se vám nechce dneska večer „vařit“?! :o)
Nutriční informace:
Bez lepku: ANO
Bez mléka: ANO
Paleo: ANO
Sacharidy celkem: zanedbatelné množství
Glykemický index:
Jídlo má velmi nízký glykemický index, vlastně mu z hlediska složení není co vytknout :-) Je proto skvělou volbou na večeři – klidně ho můžete jíst každý den :)