A nezapomeňte na okurku.. :)
Dneska si zaručeně pochutnáte, vždyť kdo by nemiloval hamburgery, Mc Donald´s a tak vůbec :-)??!!! Gumové sladké housky, "nugetky" z rozemletých zbytků a úžasně "chutné" saláty. Je to drahé, nazasytí to, nic vám to nedá - přesto je mezi námi spousta jedinců, kteří jsou na své žranice ve fast foodech vyloženě HRDÍ. Patříte mezi ně? Pak tu mám pro vás jeden inspirativní obrázek – převzato z today.com :o)
Nutno říct, že nepřicházím s ničím novým a tzv. „everlasting Happy Meal“ je už internetovým hitem nějakou dobu.
Nicméně opakování je matka moudrosti, takže se podívejte dobře - Happy Meal od Mc Donalds se opravdu nezkazí ani po půl roce. Není to báječné? Cituji autora: „žádní červi, žádný zápach, žádná plíseň, ..“ Teď už víte, že pro ně nemusíte běhat každý den :) – můžete je nakoupit do zásoby a skladovat, kde se vám zachce..
Pro ty z vás, které teď přešla na Mc Donald´s chuť, mám řešení, zcela obvyklé pro tuhle zkaženou dobu :) - vyrobte si burger doma. Budete potřebovat jen pěkné hovězí maso, mlýnek,..
no a trošku trpělivosti. Na hamburger je totiž prý ideální hovězí přední, jelikož je pěkně prorostlé.. tedy, hovězí přední jsem měla (jaké přesně nevím, bohužel jsem ho nekupovala já), ale jelikož byla samá flaxa, šlo to pěkně ztuha.. Ale nakonec se zadařilo – sice jsem si masíčkevm téměř „vymalovala“ kuchyň, ale za tu dobrotu to stálo :)
Suroviny pro 2 osoby:
300 g hovězího masa – měla jsem přední
1 menší celer
sůl, pepř, mletá paprika
olivový olej
Hovězí maso si nakrájíme.. Malé opáčko z minule – jak se krájí hovězí???!!!
Ano, samozřejmě, ... přes vlákna :)
Ne snad, že by na tom u mletí nějak záleželo, ale je dobré si tuhle věc pamatovat. Maso tedy nakrájíme..
vytvarujeme placičky a dáme do chladna odležet, řekněme na hodinku. Do placiček samozřejmě jenom sůl a pepř! Žádná mouka a strouhanka :)!
A můžeme jít chystat přílohu. K hamburgeru přece patří hranolky.. jak jinak než celerové.
Ty máme hotové raz dva. Troubu si tedy předehřejeme na 220 stupňů a zapneme funkci gril. Suroviny naskládáme na plech a můžeme s tím do trouby..
vlastně ještě ne. Celerovým hranolkům mimořádně sluší paprika.. :) Rovnoměrně je v ní obalíme, pokapeme olejem a dáme péct. Po 20 minutách burgery obrátíme a hranolky promícháme, po 30-40 minutách je obojí hotové.
Dáme na talíř a pochutnáváme si..
Moment.. co tomu jenom chybí???
Ach ano.. zapomněla jsem NA OKURKU :o)!!!
Nutriční údaje:
Bez lepku: ANO
Bez mléka: ANO
Vhodné do paleo diety: ANO
Glykemický index:
Bez obav. Maso má glykemický index neměřitelný, celer jako všechna zelenina velmi nízký. Z tohoto důvodu neuvádím ani počet sacharidů.