Hovězí burgery & celerové hranolky

Napsal Táňa (») v úterý 2. 4. 2013 v kategorii Maso, přečteno: 3159×
p4010012.jpg

 A nezapomeňte na okurku.. :)


Dneska si zaručeně pochutnáte, vždyť kdo by nemiloval hamburgery, Mc Donald´s a tak vůbec :-)??!!! Gumové sladké housky, "nugetky" z rozemletých zbytků a úžasně "chutné" saláty. Je to drahé, nazasytí to, nic vám to nedá - přesto je mezi námi spousta jedinců, kteří jsou na své žranice ve fast foodech vyloženě HRDÍ. Patříte mezi ně? Pak tu mám pro vás jeden inspirativní obrázek – převzato z today.com :o)

Happy-meal

Nutno říct, že nepřicházím s ničím novým a tzv. „everlasting Happy Meal“ je už internetovým hitem nějakou dobu.

Nicméně opakování je matka moudrosti, takže se podívejte dobře -  Happy Meal od Mc Donalds se opravdu nezkazí ani po půl roce. Není to báječné? Cituji autora: „žádní červi, žádný zápach, žádná plíseň, ..“  Teď už víte, že pro ně nemusíte běhat každý den :) – můžete je nakoupit do zásoby a skladovat, kde se vám zachce..  

Pro ty z vás, které teď přešla na Mc Donald´s chuť, mám řešení, zcela obvyklé pro tuhle zkaženou dobu :) - vyrobte si burger doma. Budete potřebovat jen pěkné hovězí maso, mlýnek,..P4010051

no a trošku trpělivosti. Na hamburger je totiž prý ideální hovězí přední, jelikož je pěkně prorostlé.. tedy, hovězí přední jsem měla (jaké přesně nevím, bohužel jsem ho nekupovala já), ale jelikož byla samá flaxa, šlo to pěkně ztuha.. Ale nakonec se zadařilo – sice jsem si masíčkevm téměř „vymalovala“ kuchyň, ale za tu dobrotu to stálo :)

 Suroviny pro 2 osoby:

300 g hovězího masa – měla jsem přední

1 menší celer

sůl, pepř, mletá paprika

olivový olej

 

Hovězí maso si nakrájíme.. Malé opáčko z minule – jak se krájí hovězí???!!!P4010052

 Ano, samozřejmě, ... přes vlákna :)P4010053

Ne snad, že by na tom u mletí nějak záleželo, ale je dobré si tuhle věc pamatovat. Maso tedy nakrájíme..P4010060

umeleme...P4010064

vytvarujeme placičky a dáme do chladna odležet, řekněme na hodinku. Do placiček samozřejmě jenom sůl a pepř! Žádná mouka a strouhanka :)!

A můžeme jít chystat přílohu. K hamburgeru přece patří hranolky.. jak jinak než celerové.P4010070

Ty máme hotové raz dva. Troubu si tedy předehřejeme na 220 stupňů a zapneme funkci gril. Suroviny naskládáme na plech a můžeme s tím do trouby..P4010072

vlastně ještě ne. Celerovým hranolkům mimořádně sluší paprika.. :) P4010074 Rovnoměrně je v ní obalíme, pokapeme olejem a dáme péct. Po 20 minutách burgery obrátíme a hranolky promícháme, po 30-40 minutách je obojí hotové.

Dáme na talíř a pochutnáváme si..P4010008

Moment.. co tomu jenom chybí???  

Ach ano.. zapomněla jsem NA OKURKU :o)!!!P4010009

Teď je to dokonalost sama...P4010012_2

 P4010013

Nutriční údaje:

Bez lepku: ANO

Bez mléka: ANO

Vhodné do paleo diety: ANO

Glykemický index:

Bez obav. Maso má glykemický index neměřitelný, celer jako všechna zelenina velmi nízký. Z tohoto důvodu neuvádím ani počet sacharidů.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel osm a dvanáct