Zelné "nudle s mákem"

Napsal Táňa (») ve středu 8. 5. 2013 v kategorii Dezerty, přečteno: 7745×
p5080006.jpg

Kdo neochutná, neuvěří :-)

Kontrolní otázka - co je na úvodním obrázku? Jsou to opravdu nudle s mákem? Kdepak.. Můžete si myslet, že mi definitivně hráblo, ale tento recept je taková dobrota, že jej sdílet prostě musím :-) Opět mě fascinuje, jak je zelenina úžasně tvárná a kolik různých a CHUTNÝCH! podob na sebe může brát. A tak tu po dýňové zmrzlině, kopřivové omeletě a fazolovém dortu mám další bombu - zelné nudle :-) Pojďte se přesvědčit, že obyčejná hlávka zelí za pár kaček může chutnat i jako pochoutka z vašeho dětství :)

Suroviny pro 2 osoby:

200 g bílého zelí

200 g sýra cottage

50 g máku nebo makového másla

máslo na polití

případně ořechy

Příprava je stejně snadná jako u klasických nudlí: Zelí si nakrájíme na "nudličky" či "flíčky" a uvaříme v mírně osolené vodě do velmi měkka. P4210018

 Polijeme máslem, promícháme s cottage, posypeme mákem a/nebo makovým máslem,P4220007 případně i ořechy..P4220008

a dobrota je na světě :-)P5080005 Možná to někoho nenadchne, pro mě, bezlepkáře a téměř diabetika, něco úžasného :o) Radím vám tento recept vyzkoušet - podoba s nudlemi s mákem a tvarohem je více než výrazná :-)P5080004Líbil se Vám recept? Mnohem více skvělých tipů, receptů a rad, jak si zamilovat zdravé jídlo, najdete v mé knize Závislá na čokoládě :)

https://www.nutspread.cz/oriskove-kremy/tana-liskova-zavisla-na-sladkostech.html

Zavisla-na-sladkostech_24

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Lucie z IP 80.250.0.*** | 10.9.2013 18:33
Neverila bych, ale varene zeli s maslem je snad ta nejlepsi vec na svete. Prvni den jsem si ho dala s tvarohem a makem, druhy jen s tvarohem, treti jen s maslem a bylinkami. Zeli ma proste tu bajecnou vlastnost, ze necha vyniknout prave tu surovinu, ktera ho doprovazi. Doporucuju vsem! (testovala jsem ina priteli, ktery je styly a zdravim nijak nepostizen, a byl nadsen taky)
Táňa | 11.9.2013 20:24
Dobrý večer, Lucie,

to je moc krásný komentář, udělal mi velkou radost! smile Souhlasím s Vámi, zelí je úžasná věc, neznám snad nic tak zdravého a levného zároveň smile To, že jste přesvědčila i přítele, je taky moc fajn - lidi celkově zelí přehlíží a považují to za něco pro králíky smile Přeji Vám tedy mnoho chutných zelných receptů - já sama mám spotřebu tak dvě hlávky na týden smile Zatím se mi nepřejedlo smile Pokud objevíte novou chutnou variantu, klidně pošlete foto.. Pěkný večer, T.
Lenka z IP 90.178.167.*** | 13.10.2013 13:55
Přidám se se svým tipem smile Zkusila jsem zelí udělat jako zapečené "těstoviny" a je to výborné, ve sladké i slané variantě. V té slané třeba jednoduše s mletým hovězím a vajíčkem, okořenit, do trouby a všechno sníst smile
Táňa | 24.10.2013 21:16
Dobrý večer, Lenko,
také mě napadlo to zapéct, ale zatím jsem neměla bohužel čas to zrealizovat. S pečením Cottage nemám dobré zkušenosti - v podstatě se z něj stane v troubě voda a ta jeho charakteristická chuť a konzistence je ta tam.. Jaké suroviny jste použila na sladkou variantu?
Ilona z IP 89.203.236.*** | 30.10.2017 13:45
Tak to byla bomba.... Už to tu někdo napsal... totálně jsem se pře....
Táňa | 30.10.2017 14:34
Super, mám velkou radost smile! Táňa
Ilona z IP 89.203.236.*** | 30.10.2017 13:46
Tak to byla bomba.... Už to tu někdo napsal... totálně jsem se pře....

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel třináct a deset