Zdravé sladkosti existují :-)
Další můj experiment, který dopadl na jedničku - pokud máte rádi lehké jogurtové moučníky, určitě byste si tento zákusek neměli nechat ujít. Pro horké letní dny je jako dělaný a samozřejmě se skládá ze samých prospěšných surovin :) Slunečnicová semínka mu dodávají skvělou ořechovou chuť, jogurtová náplň je lehoučká a neodolatelná. Navíc není příliš tučný, takže vám z něj rozhodně nebude těžko (pokud ovšem nesníte celý plech..).
Suroviny pro 4 osoby:
4 lžíce slunečnicových semínek
2 lžíce ovesných vloček
4 vejce
200 g poctivého bílého jogurtu
200 g zakysané smetany
stevie nebo cukr
Zapneme troubu a nastavíme ji na 220 stupňů.
Ovesné vločky a slunečnicová semínka nameleme v mixéru – nemusí být úplně najemno. Vajíčka rozklepneme,
oddělíme žloutky a z bílků ušleháme sníh. Postupně do něj opatrně přimícháme žloutky, rozdrcené vločky a semínka a cukr nebo 2 odměrky stevie. Nalijeme na plech s pečicím papírem a pečeme asi 15 minut.
Na náplň pouze ručně smícháme jogurt se zakysanou smetanou a lehce podle chuti osladíme. Směs nijak
nešleháme, jinak by zřídla a neztuhla by. Vychladlé těsto rozkrojíme na dva díly, polovinu náplně natřeme na jeden díl těsta, přiklopíme druhým a opět natřeme. A dáme ztuhnout do ledničky – nejlépe do druhého dne. Určtitě budete nadšeni :-)