Amarant s houbami a sušenými rajčátky

Napsal Táňa (») v sobotu 17. 3. 2012 v kategorii Obiloviny a přílohy, přečteno: 1743×
p3030747.jpg

Zase jiné "zrní" :o)

Proč se omezovat v přílohách jen na rýži nebo těstoviny, když se dnes dá koupit tolik zajímavých surovin? Vyzkoušejte třeba amarant – v podobě perliček na cukroví ho zná asi spousta lidí, málokdo s ním ale běžně vaří. Přitom má výbornou, specificky nasládlou chuť a spoustu prospěšných látek (článek připravuji). Spolu se sušenými rajčátky, česnekem a houbami vytváří velmi chutné a syté jídlo, u kterého vám maso prostě tak nějak nechybí :-)

Suroviny pro 2 osoby:

100 g amarantu

1 velké rajče

hrst sušených rajčat v oleji

200 g lesních hub

100 g hlívy ústřičné

2 stroužky česneku

kmín, bazalka, sůl

 

Amarant připravíme jednoduše stejně tak jako rýži – zalijeme ho v množství 2 ku 1 vodou, osolíme a necháme zvolna vařit 30 minut.P3030727

Po této době se vsákne veškerá tekutina a zrníčka nabydou a zhoustnou.P3030739

Mezitím si nasekáme na plátky 2 stroužky česneku a pár rajčátek i s olejem. Obojí spolu chvíli restujeme na pánvi,P3030734

poté přidáme jedno oloupané a nakrájené rajče. Osolíme, přidáme kmín a bazalku a dusíme cca 10 minut pod pokličkou. Po 10 minutách přidáme nakrájené houby a dusíme ještě dalších 10 minut. P3030741

Jakmile houby změknou, vyvaříme přebytečnou tekutinu a k omáčce přidáme uvařený amarant.P3030743

Pro jemnější chuť můžeme ještě přidat plátek másla.P3030745

Fotky se tentokrát příliš nevyvedly, nedejte se tím ale odradit. Díky česneku a rajčátkům je jídlo výborně ochucené a opravdu tak lépe chutná než vypadá :-)P3030746

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel sedm a jedna